Barcelona!

Jag gjorde slut med Anna nyligen. Hon var superhärlig o vem vill inte ha en söt sjuksköterska? Men hon vill bilda familj snart och jag vill vara fri att erövra världen.

Äntligen har jag lyckats ta mig ut lite i världen också. Frågade chefen om jag kunde ta en veckas semester och det var inga problem så jag kikade lite på flygbiljetter vart jag kunde flyga billigt. Valet blev Barcelona i Spanien. Dokumenterade resan och lite tankar på papper och penna när jag åkte dit och var där, skriver in det på bloggen:

129 spänn!! För en öl på Arlanda? Men jag är på väg – äntligen har jag biljetten i handen och avgång om 1,5 timmar. Senare ikväll är jag i Barcelona. Det verkar vara Europas schystaste partystad och bra stränder där man kan hänga på dagarna. Det är torsdag idag, jag landar sent ikväll. Men det sägs att spanjorer går ut sent så jag lämnar bara väskan på rummet och drar ut i det heta nattlivet. På lördag har jag bokat två biljetter till Barcelona – Valencia, till dess skall jag ha träffat en vacker spanjorska att bjuda med.

Efter mat och en whiskey somnade jag på planet igår. Tog en taxi till hotellet och slängde in väskan. Bytte skjorta och sedan snabbt ned till gatan och fångade en taxi. ”I want go to disco” sa jag. Taxin verkade köra många smågator men stannade vid en byggnad nära en strand. Opium stod det med stora bokstäver på lokalen och man hörde musiken pulsera inifrån. Jag gled med ett annat gäng in och i den stora lokalen festade tusentals människor till modern housemusik som aldrig spelats på krogen hemma. Vilka tjejer, den ena snyggare än den andra i korta tighta kläningar, och män i snygga kostymer där de flesta hade en maffig Rolex som diskret syntes vid handleden. Jag pressade mig fram till baren och skrek ”Una cerveza por favor!  Ingen hörde mig.

En snygg brunett med svart tight klänning trängde sig fram bredvid mig. ”Hi sir do you want to buy me a drink” frågade hon.”Yes of course” svarade jag. Hur mycket kunde en grogg kosta liksom? ”You order I pay” sa jag. Hon knäppte med fingrarna, det uppfattade en bartender med en gång och genast stod det en hink med en flaska mousserande och en kortläsare med beloppet 350 Euro på bardisken. Halva reskassan! Jag svalde hårt två gånger och knappade in min kod. Vi satte oss vid ett bord längre in i lokalen men musiken gjorde det omöjligt att prata med varandra. Ett par av hennes vänner kom och drack och efter 10 minuter var flaskan tom. Hon frågade efter en till men jag svarade ärligt ”no money”. Då försvann hon snabbt i folkhavet.

Snart går flyget hem. Jag tar en caffelatte på bar vid Las Ramblas i väntan på taxi. Tur att jag kunde sälja mina två matchbiljetter till ett svenskt par i hotellobbyn igår morse. Det räddade sista kvällen. Men vilken värld det finns utanför Sverige, ingen stor stark, ingen kebabpizza, chips. Nej tjejer och killar som klär sig elegant, är världsvana, vältränade och rika. Jag skall vara en av dem, snart! Jag är nästan där. Jag börjar bli snygg och vältränad men kontot är tomt.

Nu har jag varit hemma en vecka. Det är ok att gå på gym jag vill ju vara som en av de lyckade människorna på discot i Barcelona. Jag pratar knappt med Anna, det verkar som hon dejtar någon annan. Men jobbet går trögt. Med den lönen kan jag gå på disco en kväll i Barcelona om fem år. Jag har googlat ”tjäna pengar snabbt” men det verkar vara omöjligt i vart fall om man inte har utbildning och inte vill vara olaglig.